برگزاری سومین یادواره دختر آسمانی با حضور یکهزار حافظ قرآن در نیمه دوم ماه مبارک رمضان و سومین سالگرد درگذشت فاطمه پرورش
رمضان، ماهی که با نوای خوش قرآن و دعا و نیایش معطر شده، امسال هم همچون هر سال، سایه رحمت و برکت بیدریغ خود را بر سر شهر اصفهان گشوده است. در گوشه و کنار این شهر محافل و مجالس قرآنی برپا شده و هر کسی به سهم خودش سعی در برپایی و یا شرکت در این مجالس و بهرهمندی بیشتر از فیوضات ماه مبارک را دارد. در نیمه این ماه نورانی اما مسجد قائمیه اصفهان حال و هوای دیگری دارد. چند ساعتی به اذان مغرب مانده و نمنم باران، جای گرمای خردادماه را گرفته است. خیابان مسجد سید شلوغ است و جمعیت زیادی در اطراف مسجد قائمیه در رفت و آمدند. با وجود جمعیت زیاد، در مسجد خبری از سر و صدا و شلوغی نیست، اگر چه جنب و جوش خاصی در مسجد و اطراف آن به چشم میخورد. امروز این مسجد میزبان یکهزار حافظ قرآن است که قرار است دانستههای خود را در آزمونی که از سوی جامعه القرآن واحد فاطمه الزهرا (سلام الله علیه) برگزار شده، بسنجند. البته حال و هوای این محفل قرآنی از جنس دیگری است؛ از جنس معرفت، نور، شور و شوق – شاید به خاطر اینکه این محفل به نام یکی از نخبگان قرآنی برپا شده که خود سرشار از معرفت و شور و شوق بود. در ورودی مسجد بنرهایی از تصاویر فاطمه با چهرهای شاداب و لبخندی برلب در کنار دست نوشتهها و خاطرات او قرار گرفته است. سه سال از پرکشیدن و آسمانی شدن فاطمه پرورش میگذرد، اما نام و یاد او همچنان زنده و زندگی بخش است. نخستین سال درگذشت او، جرقهای برای برگزاری یادواره دختر آسمانی شد، و امسال در سومین یادواره، حدود یکهزار نفر برای شرکت در آزمون حفظ جزء یک قرآن کریم در مسجد قائمیه گرد هم آمدهاند.
معرفی یک الگوی قرآنی به جوانان و نوجوانان اصفهانی
در سالن مسجد حافظان در سکوت و آرامش مشغول پاسخگویی به سئوالات هستند. خانم شهشهانیپور مسئول واحد فاطمه الزهرا (سلام الله علیه) جامعه القرآن الکریم استان اصفهان را در گوشهای از مسجد قائمیه میبینم که مشغول نظارت بر روند برگزاری مسابقات است. او که مادر فاطمه پرورش و خود یکی از مربیان قرآنی است، در خصوص برگزاری این رویداد قرآنی میگوید: گردهمایی هرساله حافظان قرآن، در نخستین سالگرد فوت فاطمه پرورش تبدیل به یادوارهای با نام دختر آسمانی شد. در این یادواره علاوه بر برگزاری مسابقه قرآن، به معرفی شخصیت فاطمه پرورش به عنوان نخبه قرآنی و الگویی برای جوانان پرداخته میشود. وی ادامه میدهد: امسال سومین دوره مسابقه قرآن کریم برای حفظ یک جزء با بیش از یکهزار نفر از خواهران و برادران برگزار میشود و پس از برگزاری مسابقه، از برگزیدگان با اهدای سفر زیارتی به مشهد مقدس تجلیل خواهد شد. بتول شهشانیپور هدف اصلی برگزاری این رویداد را معرفی یک الگوی قرآنی به جوانان و نوجوانان بویژه دختران عنوان کرد و افزود: شهدا الگوی بسیار خوبی برای جوانان ما هستند، اما نخبگان قرآنی همچون فاطمه پرورش هم میتواند الگوی خوبی برای آنها و بویژه دختران باشد. وی که معتقد است برگزاری چنین رویدادهایی زمینه ساز تشویق و ترغیب دختران و پسران به حفظ قرآن کریم است، ادامه میدهد: برگزاری این یادوارهها و مسابقات در نهایت زمینهساز انس و علاقه بیش از پیش به قرآن شده و در عمل به قرآن بسیار تأثیرگذار است.
مطالع دست نوشتهها و خاطرات برای آشنایی با دختر آسمانی
شهشانیپور با اشاره به اینکه در این مسابقات در سال اول 300 نفر، در سال دوم 400 نفر و امسال بیش از یکهزار نفر شرکت کردند، اضافه میکند: شور و نشاطی که به دنبال برگزاری این مسابقه در میان بچهها ایجاد میشود و تمسک آنها به قرآن بسیار زیباست و در کنار این مسابقه، دست نوشتهها و تابلوهایی از فاطمه قرار دادهایم تا کسانی که در این مسابقه شرکت میکنند با خواندن این دست نوشتهها با شخصیت فاطمه بیشتر آشنا شوند، در عین حال که به شرکت کنندگان توصیه میکنیم همت اول و آخر خود را صرف انس و الفت هر چه بیشتر با قرآن کنند.
حب به قرآن در سن و سال جوانی، موهبت بزرگ الهی است
پس از پایان مسابقه و در میان هیاهو و شور و نشاطی که در گروههای مختلف شرکت کننده بویژه در سنین پایین ایجاد شده بود، مراسم با همنوایی ذکر صلوات و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد. در این مراسم مدیر جامعه القرآن الکریم استان اصفهان که در سال گذشته به عنوان مدیر برتر و موسسه برتر قرآنی در کشور شناخته شده، طی سخنانی اظهار داشت: برگزاری این همایش در ماه مبارک رمضان، جرقهای برای علاقمندان به قرآن و ترغیب و تشویق آنها به قدم گذاشتن در این مسیر نورانی است. محمدرضا عبدالهی با قدردانی از برگزارکنندگان این یادواره، از علاقمندان به قران، قرآن پژوهان و خیرین خواست تا جامعه القرآن الکریم استان اصفهان را در دستیابی به اهداف مدنظر یاری کنند.
حجت الاسلام سیدحسن شفیعی از روحانیون حوزه علمیه نیز جامعه القران را شجره طیبهای دانست که مورد عنایت و توجه حق تعالی است و گفت: اصل جامعه القرآن الکریم براساس تقوا بنا شده و به همین خاطر هم برکات متعددی به همراه داشته است. وی با قدردانی از مدیران جامعه القرآن الکریم استان اصفهان که با درایت و هوشمندی در ارتقاء کمیت و کیفیت این مجموعه عملکرد درخشانی داشتهاند، یادی هم از مرحوم فاطمه پرورش کرد و گفت: خدا فاطمه پرورش را رحمت کند، زمانی که 4-5 سال داشت او را در جامعه القرآن میدیدیم که بسیار مؤدب و وارسته بود. اینکه خداوند حب قرآن را به کسی در این سن و سال عنایت کند موهبت بزرگی است. این موهبت نصیب هر کسی نمیشود و شما قرآن آموزان عزیز نیز باید به خودتان ببالید که خداوند این توفیق را به شما عنایت کرده است. وی در ادامه به جوانان توصیه کرد برای تثبیت در مسیر نورانی قرآن و رشد و تعالی روزافزون، تقوا پیشه کنند و گفت: همانطور که یک دختر نخبه قرآنی اینطور میتواند حتی پس از زمان حیاتش منشأ خیر و برکت باشد، نشان میدهد که باید همواره تقوا را سرلوحه خودتان قرار دهید وگرنه قرآن را خیلیها میخوانند، حتی داعشیها هم ممکن است قاری و حافظ قرآن باشند اما جزو متقین نیستند.
حجت الاسلام شفیعی با بیان اینکه خداوند از قرآن و حافظ متقی قرآن محافظت میکند، گفت: تلاوت و حفظ قرآن به تنهایی ممکن است باعث کبر و غرور شود، اما اگر همراه با تقوا باشد، نور است و نور هم خوبیها و حتی بدیها را نمایان میکند، بنابراین در مسیر نورانی قرآن همراه با تقوا گام بردارید و همواره شکرگذار خداوند باشید.
پخش نوای ملکوتی اذان و آماده شدن حافظان قرآنی برای اقامه نماز مغرب و عشاء و پس از آن ضیافت افطار، پایان بخش این مراسم بود تا بنرهایی از تصاویر فاطمه با آن لبخند همیشگی بر لب، بدرقه حافظان و علاقمندان جوان قرآن در مسیر زندگی باشد.